Indietro

0 Meer dan 100.000 bezoekers op 1 mei in Genk: "Wat een mooie dag"​

  • Spettacolo
  • Scritto da Gregorio Aiello
  • 02-05-2022
Il tuo voto è:
0.00 di 0 Voti

In Genk weten ze nog steeds hoe 1 mei gevierd moet worden, dat was vandaag duidelijk in de stad. Twee jaar konden de feestelijkheden niet doorgaan, maar dat werd dit weekend ruimschoots goed gemaakt. "We mochten meer bezoekers verwelkomen dan verwacht. Vanochtend telden we 20.000 bezoekers op de markt. En voor de O-parade zakten meer dan 50.000 toeschouwers af naar het centrum. Gezien de drukte verwachten we ook nog 30.000 kijklustigen voor het vuurwerk," vertelt een trotse burgemeester Wim Dries.
"We konden 1 mei opnieuw vieren als één groot feest en daar hebben we met volle teugen van genoten," lacht schepen van evenementen Karel Kriekemans tevreden. "De O-parade was opnieuw een spektakel met mooie creaties van lokale verenigingen en acts van internationale artiesten."

Verrassend talentDe parade startte zoals gepland om 16.00 uur. Een twee uur lang durende stoet van ruim vijfentwintig wagens trok door de straten van het centrum. Het publiek genoot van lokale, nationale en internationale acts. "Dans, muziek, straattheater, en zoveel meer. We werden verrast door zoveel talent. We hebben er samen met alle bezoekers van genoten. Aan de reacties van het publiek te merken, viel de optocht erg in de smaak," blikt schepen Kriekemans terug.

Opvallend veel Genkse acts tussen de vijfentwintig artiesten. "Yawar is een project van jeugdwelzijnswerking Gigos. Zij brachten 'Monocle', een kleurrijk spektakel met veel Genkse kinderen (zie foto). Er werden verschillende praalwagens versierd door de Genkse bloemenwinkel Mondeo Flowers en veel lokale verenigingen hielpen met de opbouw van al dit moois. De ballonnencreatie 'Nature' van Sofie Vandeweyer sprong natuurlijk ook in het oog," vat burgemeester Dries samen.