Notizie

ZOMERSCHOOL HELPT NIEUWKOMERSGEZINNEN OP WEG

ZOMERSCHOOL HELPT NIEUWKOMERSGEZINNEN OP WEG

Vanaf maandag 6 juli start stad Genk opnieuw met de Zomerschool.

Anderstalige nieuwkomers tussen 6 en 12 jaar leren tijdens twee taal- en talentweken spelenderwijs Nederlands en maken kennis met het Genkse vrijetijdsaanbod om hun talenten verder te ontwikkelen.

Dit jaar nemen 42 kinderen uit 16 verschillende landen deel. Tussen de vaste talentweken door zullen de Zomerschoolcoaches gezinnen individueel ondersteunen.

In de Zomerschool worden anderstalige nieuwkomers tussen 6 en 12 jaar die maximum anderhalf jaar in Genk wonen begeleid door Kind & Taal, in samenwerking met de stedelijke partners. Tijdens twee taal- en talentweken begin juli en einde augustus, in Regina Mundi en op verschillende andere locaties in Genk, leren de kinderen spelenderwijs Nederlands en maken ze kennis met het Genkse vrijetijdsaanbod, met als doel hun talenten verder te ontdekken. De Zomerschool wordt volledig gratis aangeboden. 42 kinderen uit 16 verschillende landen nemen deel.

INDIVIDUELE BEGELEIDING DOOR COACHES

Tussen de taal- en talentweken door, tot midden september, zullen de Zomerschoolcoaches de nieuwkomergezinnen thuis individueel verder begeleiden. Deze ondersteuning zal dit jaar digitaal gebeuren. Schepen van talentontwikkeling Anniek Nagels:Omwille van de coronamaatregelen pakken we het dit jaar anders aan. De coaches zullen de gezinnen twee keer per week online ontmoeten. Samen oefenen ze Nederlands met de kinderen, maar helpen ze het gezin ook op weg tijdens de ontdekkingstocht naar hun talenten. De coaches maken hen ook wegwijs in Genk, en in de samenleving in het algemeen. Zij spelen een enorm belangrijke rol in de start die deze nieuwkomergezinnen in Genk nemen.

COACHES KLAARGESTOOMD VIA VOORTRAJECT

Tijdens een intensief voortraject werden alle Zomerschoolcoaches klaargestoomd voor hun opdracht. Ze kregen concrete oefeningen aangereikt om Nederlands te leren aan kinderen, leerden hoe te communiceren met anderstaligen, maar kregen ook veel informatie over het Genkse vrijetijdsaanbod en financiële tegemoetkomingen waar gezinnen al dan niet recht op hebben. In totaal staan er deze zomer 26 enthousiaste zomerschoolcoaches klaar om zich geheel vrijwillig in te zetten voor de nieuwkomergezinnen.

MEER INFO

Emmely Vandormael, Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen Tel. 089 65 42 49 emmely.vandormael@genk.be

Schepen Anniek Nagels, bevoegd voor talentontwikkeling, samenleven & cultuur Tel. 0476 69 90 06 anniek.nagels@genk.be
Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social