Notizie

Mooimakers lanceert nieuwe modetrend:
afval netjes weggooien is de Zomerlook 2020

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir & Voorzitter VVSG en burgemeester stad Genk Wim Dries
Il ministro fiammingo dell'Ambiente Zuhal Demir e il sindaco di Genk Wim Dries

Mooimakers lanceert nieuwe modetrend: afval netjes weggooien is de Zomerlook 2020™

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir ondersteunt de strijd tegen zwerfvuil Genk, Mooimakers lanceert met de Zomerlook 2020 een look die iedereen staat. Blitse sneakers, het hipste handtasje of een kleurrijk jurkje, je look is niet compleet zonder het thuis laten, weer mee naar huis nemen of keurig in de vuilnisbak gooien van afval.

De campagne landt vandaag in Limburg met een grote publiekscatwalk in het centrum van Genk. Er volgen doorheen de volledige zomerperiode soortgelijke acties in heel Vlaanderen. Vandaag rolt Mooimakers de catwalk uit op het Stadsplein in Genk.

De organisatie toont er samen met Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir, officieel de Zomerlook 2020.

Met deze actie wil Mooimakers aantonen dat afval in de vuilnisbak gooien een look is die iedereen zich kan aanmeten en waar iedereen goed mee staat. Het afval gewoon thuis laten of weer mee naar huis nemen en het daar op een correcte manier weggooien, zijn evenwaardige alternatieven. Minister Demir geeft alvast het goede voorbeeld met een verschijning op de Mooimakers catwalk.

Mooimakers zet met deze campagne eens te meer alles in het werk om zwerfvuil in te dijken en mensen op te roepen om op een verantwoorde manier met hun afval om te gaan.

Door acties op poten te zetten in heel Vlaanderen, wil het de campagne zo breed mogelijk verspreiden en tegelijk ook zo lang mogelijk laten lopen. Iedereen draagt graag een leuke zomeroutfit, maar Mooimakers wil iedereen aanzetten om tijdens zomerse uitjes ook verantwoord met afval om te springen. Die twee aspecten kunnen moeiteloos hand in hand gaan.

Catwalk in heel Vlaanderen De campagne van Mooimakers loopt de twee volledige zomermaanden met 30 acties doorheen heel Vlaanderen. De Zomerlook 2020 heeft ook een vervolg op sociaal media en wordt verder ondersteund door een radiocampagne.

Mooi makers werkte voor deze campagne met echte modellen om de Fashion look helemaal na te bootsen. Deze modellen tonen op een glamoureuze manier wat de zomerlook van 2020 is: je afval in de vuilnisbak gooien of je afval weer meenemen. Alles is goed als je afval niet op de grond terechtkomt. Iedereen kan het.

Daarnaast krijgt de Zomerlook 2020 - campagne van Mooi makers krijgt ook een gezicht met Tiany Kiriloff, Fashion experte en voorvechtster van een duurzame levensstijl.

Deze campagne ligt me nauw aan het hart, zegt Kiriloff. Iedereen weet dat ik dol ben op mode en alles wat er mee te maken heeft, maar dat duurzaamheid ook echt deel uitmaakt van mijn levensstijl. Twee van mijn stokpaardjes die hand in hand gaan om de wereld er net iets beter te laten uitzien, ik was meteen gewonnen voor deze campagne van Mooi makers. Volgende Mooimakers-acties Na de jaarlijkse zomercampagne staan er nog verschillende grote acties op de planning in het najaar:

World Clean Up Day 19 september 2020

Samen met heel wat andere organisaties zoals onder andere River Cleanup, Eneco clean beach cup, Bewapp en Delhaize zal Mooimakers Vlamingen massaal oproepen voor World Clean Up Day.

Doelplaatsencampagne maandag 31 augustus tot zondag 4 oktober

Via deze campagne roept Mooimakers langs de autosnelwegen chauffeurs op om geen zwerfvuil achter te laten of uit de wagen te gooien. Handhaving – 5 tot 11 oktober Tijdens de handhavingsweek zullen handhavers in heel Vlaanderen de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort opdrijven.
Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social