Notizie

ZOMERKAMP:
HET ALTERNATIEF VOOR DE FESTIVALZOMER VOOR GENKSE JONGEREN

ZOMERKAMP: HET ALTERNATIEF VOOR DE FESTIVALZOMER VOOR GENKSE JONGEREN

Stad Genk pakt vandaag uit met Zomerkamp.

Van 3 juli tot en met 30 augustus kunnen jongeren genieten van een uitgebreid programma op het evenementenplein Cosmogolem. De zomerse hotspot voor en door jongeren is gratis toegankelijk van donderdag tot en met zondag, mits reservatie. Zomerkamp wordt dan ook volledig coronaproof georganiseerd met de nadruk op genieten binnen je bubbel, met aandacht voor het behouden van de juiste gewoonten op vlak van hygiëne, sociaal distancing

AANBOD VOOR JONGEREN

Met Zomerkamp weet Stad Genk uit te pakken met een perfect alternatief voor de festivalzomer. “We willen Genkse jongeren garanderen dat ze nog een zomer vol activiteiten hebben waar ze met vrienden in bubbels afspreken, vertelt schepen van Jeugd Toon Vandeurzen. Gedurende de hele zomervakantie kunnen jongeren genieten van zomerse drankjes, muziek en spel. Partners De stad werkt hiervoor in samenwerking met een reeks jonge partners een lijvig programma uit met voor ieder wat wils.

Met onder andere jeugdhuis PAND, Bruis, Huiskamer, KRT, Twenty Second Vintage, Matinee, Domage, Goeie Jongens, Block Party, Chillambas, BeGenkers, OverKop en Genkse jeugdverenigingen zal Zomerkamp steeds van donderdag tot en met zondag open zijn voor publiek. “We starten eerst met een openingsweekend op 3 en 4 juli en testen het Zomerkamp om volledig operationeel te zijn half juli, verduidelijkt schepen Vandeurzen. Zomerkamp zorgt er bovendien voor dat Genkse jeugdverenigingen op die manier toch een aangepast aanbod kunnen voorzien en wat inkomsten kunnen krijgen die ze door corona anders volledig mislopen, vervolgt schepen Vandeurzen.

De partners zorgen immers voor bediening aan de bar en ontvangen een percent op de drankinkomsten.

VEILIG GENIETEN

Zomerkamp wordt zo veilig mogelijk georganiseerd. Het terrein is ingedeeld zodat we maximum 200 personen kunnen toelaten, vertelt Vandeurzen. We werken met een reservatiesysteem, waarbij jongeren tafels kunnen reserveren voor hun bubbel.

Deze kunnen gaan van tafels voor 2 tot 10 personen. Zonder reservatie kan je niet binnenbezoekers worden gevraagd om hun handen te ontsmetten bij de inkom. Ook tafels en stoelen worden ontsmet om het risico op besmetting drastisch te verlagen. Tafels worden verspreid over drie verschillende zones: de Klub, de Hut en het Strand. Wie bijvoorbeeld een concert op een goed plekje wil meepikken, reserveert best een plekje in de Klub-zone, vertelt Vandeurzen.

Het gratis ticketsysteem wordt elke week opengezet voor de weekactiviteiten. Jongeren gaan kunnen beachvolleyballen, genieten van zittende concertjes of gewoon gezellig terrassen. Dansen en tooghangen zal helaas nog niet kunnen. Zomerkamp draait om gezellig samenzijn met je bubbel.€ Om Zomerkamp volledig coronaproof te maken, werkt het terrasconcept met het cashless betaalsysteem Payconiq en worden stewards ingezet om de social distancing-regels buiten de bubbels te garanderen. Toch willen we ervoor zorgen dat jongeren ondanks de regels ongedwongen kunnen genieten van Zomerkamp, besluit de schepen.

ZOMERKAMP PRAKTISCH

Zomerkamp is telkens open van donderdag tot en met zondag.

Donderdag: 20 - 0 uur Vrijdag: 20 - 1 uur Zaterdag: 20 - 1 uur Zondag: 14 - 20 uur

Reserveren verplicht via www.zomerkampgenk.be Sociaal media:

FB: Zomerkamp Genk

IG: @zomerkampgenk

MEER INFO Zomerkamp is een initiatief van stad Genk in samenwerking met Genkse jeugdverenigingen.

Arnaud Wolters, Jeugd Genk T 089 65 42 66 Arnaud.wolters@ge nk.be

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social