Notizie

EXPO 'WOLVEN IN LIMBURG' STRIJKT NEER IN GENK

Van 9 september tot 1 november kunnen bezoekers in congrescentrum Thor Central op het Genkse Thor Park terecht voor de pop-up expo Wolven in Limburg. De informatieve expo focust onder andere op het wel en wee van de wolf in de provincie Limburg en op hoe mens en dier best met elkaar kunnen samenleven.

Ook Roger, de aangereden wolf uit Opoeteren, krijgt een plekje in de tentoonstelling.

De expo Wolven in Limburg is een reizende tentoonstelling die begin dit jaar nog te bezichtigen was in het Mariahof van Natuurpunt Bree (wegens succes verlengd) en afgelopen zomer in het Bezoekerscentrum Kiewit.

De wolvenroedel heeft inmiddels een nieuw nest gevonden; op de onderste etage van Thor Central, het voormalige hoofdgebouw van de mijn van Waterschei op de site van Thor Park. Door de ligging aan de ingang van het Nationaal Park Hoge Kempen is deze locatie een passende plek voor een tentoonstelling rond het thema van de wolf, verklaart schepen van Duurzaamheid Toon Vandeurzen de verhuis naar Genk.

Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir: Als Genkse ben ik enorm blij dat de wolvenexpo in onze stad neerstrijkt. Er zijn veel misverstanden over de wolf en die proberen we hier de wereld uit te helpen.

Zo is de wolf van nature mensenschuw, niet zoals in de sprookjes dus. Samenleven met de wolf is natuurlijk een uitdaging, maar het kan. Voor het eerst in 150 jaar hebben we met de Bosland Daltons zelfs jonge welpjes in Limburg. Alle vragen over de wolf kunnen hier gesteld worden.€

Voor kinderen en volwassenen De informatieve expo zet vooral in op educatie. Hierdoor is de tentoonstelling uitermate geschikt voor kinderen, geeft schepen Vandeurzen aan.
De expo speelt in op interessante aspecten zoals het eetpatroon en het gedrag van het dier.Maar ook volwassen bezoekers zullen zich niet vervelen.

Zo verklaart de expo waarom we geregeld een wolf kunnen spotten in Limburg. Veehouders leren dan weer hoe ze hun vee het best kunnen beschermen. De onderzoekers baseerden zich hiervoor op ervaringen die ze opdeden het buitenland. Wolf Roger als pronkstuk Pronkstuk van de expo is Roger, de wolf die in maart 2018 in Opoeteren werd aangereden.

Hij werd opgezet door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

De expo Wolven in Limburg€™ is gratis toegankelijk en kan individueel of in groep bezocht worden. Voor scholen worden er gegidste rondleidingen voorzien. Alle info hierover is terug te vinden op de website van Visit Genk.

Deze expo is een initiatief van verschillende partners: het Agentschap voor Natuur en Bos, de natuurgebieden Duinengordel, Bosland en Kempen-Broek en het Provinciaal Natuurcentrum.

Waar: Thor Central, Thor Park-site Genk
Wanneer: 9 september tot 1 november Openingsdagen: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Openingsuren: 13-18 uur Gratis toegang
Meer info: www.visitgenk.be/wolveninlimburg

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social