Notizie

Help mensen in je buurt hun afspraak voor vaccinatie te bevestigen

Help mensen in je buurt hun afspraak voor vaccinatie te bevestigen

Wie zich al liet vaccineren, weet dat de registratie niet voor iedereen even eenvoudig is. Ook in jouw buurt, familie of kennissenkring zijn er ongetwijfeld mensen die het moeilijk vinden om hun afspraak voor een vaccinatie te bevestigen.Daarom willen we je vanuit de stad vragen waakzaam te zijn en zo veel mogelijk mensen uit je netwerk te helpen zich te registreren.

Het zou bijzonder jammer zijn dat Genkenaren hun vaccin mislopen omdat ze geen hulp durven vragen of niet goed weten bij wie ze die kunnen vinden. De stad als aanspreekpunt Zelf probeert de stad zo veel mogelijk inwoners te informeren via uiteenlopende kanalen. Zo is er de folder over het belang van de vaccinatie en de veiligheid van de vaccins.

En met vragen kan je terecht bij het callcenter op 0800 93 023.

Maar ook de wijkcentra spelen een belangrijke rol. Daar kan je als Genkenaar met een vraag over je afspraak in het vaccinatiecentrum terecht, zonder afspraak. Ze helpen je ook je vaccinatieafspraak te bevestigen als je dat niet lukt. Tot slot staan ook de dienstencentra klaar om je te helpen de afspraak digitaal vast te leggen. Je belt wel beter even op voorhand. Voor de goede orde lichten we nog even het hele proces toe, van uitnodiging tot effectieve vaccinatie: Je ontvangt een uitnodiging per brief om je te laten vaccineren.

Daarin staat een QR-code en een vaccinatiecode. De QR-code kan je scannen om je afspraak te bevestigen. Maar dat kan ook door je aan te melden op www.laatjevaccineren.be met je vaccinatiecode. Let erop dat je op tijd bevestigt. Kan je echt niet komen op het voorgestelde moment? Of vertoon je op de dag van je afspraak symptomen zoals koorts? Maak dan met je vaccinatiecode op www.laatjevaccineren.be een nieuwe afspraak. Kom op het afgesproken moment naar de Limburghal en breng de brief van de uitnodiging (met het e-ticket op de achterzijde) en je identiteitskaart mee. Draag een mondmasker en gemakkelijke kledij. De vaccinatie gebeurt in je bovenarm. Wie zich niet wil laten vaccineren, meldt dat op www.laatjevaccineren.be aan de hand van zijn vaccinatiecode. Zo kan je vaccin aan iemand anders worden gegeven en word je niet opnieuw uitgenodigd.

De voorbeeldbrief, de folder en de openingsuren van de wijkcentra kan je hier bekijken Reservelijst vaccinaties voor 65+ Nu om diverse redenen sommige mensen niet komen opdagen op hun afspraak om gevaccineerd te worden tegen Covid-19 werd beslist een reservelijst aan te leggen voor 65-plussers. Daarvoor wordt zowel gekeken naar mensen uit Genk als As en Zutendaal. In de vaccinatiecentra over heel het land wordt vastgesteld dat lang niet iedereen die aan de beurt is om zijn of haar langverwachte vaccin te krijgen tegen Covid-19 ook effectief aanwezig is op het afgesproken uur.

Daarvoor zijn heel wat redenen denkbaar. Mogelijk werd de afspraak vergeten of liep er wat fout bij de communicatie. Aangezien de houdbaarheidsdatum van vaccins beperkt is en er momenteel nog niet elke dag kan worden ingeënt, werd beslist een lijst aan te leggen met namen van mensen die zich snel naar de Limburghal kunnen begeven.

Die flexibiliteit is nodig omdat je als vaccinator niet op voorhand weet of en hoeveel vaccins je overhoudt aan het einde van een vaccinatiedag. De resterende vaccins die dag nog toedienen om niets verloren te laten gaan, kan alleen aan mensen die vlug ter plaatse kunnen zijn. Mensen op de reservelijst worden gebeld en gevraagd meteen naar het vaccinatiecentrum te komen. Risicoprofiel Na de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra, het zorgpersoneel, de eerstelijnszorg en de bewoners en medewerkers in collectieve voorzieningen is het immers de beurt aan 65-plussers. Hun risicoprofiel verantwoordt de 'pikorde' en hun voorrang op de reservelijst. In een volgende fase ontvangen mensen met een essentieel beroep hun oproep om zich te laten vaccineren, waarna de weg vrij is voor de brede bevolking vanaf 18 jaar.

Gehoopt wordt dat die mag aanschuiven vanaf juni.
Klik hier_ https://tinyurl.com/529ud3bm om je als 65-plusser in te schrijven op de reservelijst

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social