Notizie

TEST BISIKLET LOOPT OP WIELTJES

Iedereen op de fiets. Dat is de doelstelling van stad Genk.

Onlangs lanceerde de stad Test Bisiklet, een project waarbij Genkenaren twee weken lang gratis de nieuwste en leukste fietsen van het moment kunnen reserveren en testen. Deze fiets testkaravaan trekt van wijk tot wijk.

Bokrijk was als eerste aan de beurt. De actie bleek meteen een schot in de roos: de eerste testperiode was in een mum van tijd uitverkocht.

 

ALLE GENKENAREN OP DE FIETS

Schepen Michael Dhoore, bevoegd voor Mobiliteit: Genk is, met meer dan 400 kilometer aan fietspaden, veelal in het groen, een fietsstad bij uitstek. Fietsen is bovendien gezond en goed voor het milieu. Daarom willen we nog meer Genkenaren op de fiets. Niet alleen voor recreatieve maar ook voor functionele verplaatsingen.

Dat hebben we ook als target opgenomen in ons meerjarenplan.

We namen in het verleden al heel wat initiatieven, en er volgen er nog veel meer. Met Test Bisiklet brengen we de nieuwste fietsen effectief tot bij de Genkenaar, een Limburgse primeur.€

 

UNIEKE KANS

De actie werd eind mei gelanceerd in Bokrijk. Op enkele dagen tijd waren de twintig fietsen voor de eerste periode (van 10 tot 24 juni) de deur uit. Er zijn in totaal twintig fietsen ter beschikking, en dit per testperiode. Altijd al willen weten of zon e-fiets bij je past? Is kinderen vervoeren in een bakfiets echt zo snel en praktisch?

Of wil je al langer zon vouwfiets uitproberen? Dit is de kans!, aldus schepen Dhoore.

In Bokrijk volgt, na deze eerste testperiode, nog een tweede testperiode in juli. We bekijken momenteel nog of we ook nog een extra testperiode kunnen inlassenâ, aldus schepen Dhoore.

De volgende halte van de Test Bisiklet is Winterslag. Dat is in september.

 

LOKALE FIETSHANDELAARS

De fietsen in deze testkaravaan zijn geleverd door de Genkse fietsenhandelaar Gaethofs, dit na een vergunningsprocedure. Schepen Dhoore: We vinden het belangrijk om de lokale fietsenhandelaars te ondersteunen, zij zijn het best geplaatst om Genkenaren bij te staan met raad en daad. En dankzij deze actie kunnen testers ook na afloop van hun testperiode hun fiets tegen betere voorwaarden aankopen. Een win-win dus.

 

€ UITSTEKEND FIETSRAPPORT

Genk strijdt momenteel ook, samen met Mechelen en Kortrijk, om de titel Fietsstad 2020.

De drie steden zijn genomineerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Fietsersbond. Schepen Dhoore: Genk heeft de nominatie te danken aan de inwoners. Die namen massaal deel aan een publiek bevraging over fietsbeleving, - infrastructuur en - communicatie.

We scoorden boven het Vlaamse gemiddelde. In het lijstje van alle centrumsteden staan we zelfs op de tweede plaats. Maar de echte prijs is nog niet binnen.

Een onafhankelijk studiebureau maakt de komende weken een grondige analyse van het fietsbeleid en de infrastructuur in de drie steden. Een jury maakt de winnaar bekend op 6 oktober.€

 

MEER INFO

www.testbisiklet.be

Marjan Frederix, mobiliteitsdeskundige stad Genk T 089 65 46 68 - marjan.frederix@genk.be

Michael Dhoore, bevoegd voor Mobiliteit T 0476 69 90 54 - michael.dhoore@genk.be
Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social