Notizie

SPORTINGENK START MET UITROL SPORTKOMPAS
In oktober organiseerde SportinGenk een try-out van het Sportkompas.

SPORTINGENK START MET UITROL SPORTKOMPAS

In oktober organiseerde SportinGenk een try-out van het Sportkompas.

30 leerlingen van 't Schoolke in Oud-Waterschei konden via de test ontdekken welke sport het best bij hun past. Na de succesvolle try-out is SportinGenk klaar om elke leerling van het derde leerjaar basisonderwijs te testen. 21 van de 22 Genkse scholen schreven zich in en plannen dit schooljaar nog een bezoek aan SportinGenk.

De Broederschool bijt de spits af: 2 klasjes van het derde leerjaar doorlopen het SportKompas op woensdag 10 februari.

Het sportkompas wijst de weg naar de meest gepaste sport voor elk kind Het SportKompas is een oriëntatie-tool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het maken van een goede sportkeuze. De tool bestaat uit 3 luiken: bewegingsproeven, een digitale vragenlijst die peilt naar de bewegingsvoorkeuren en een vragenlijst die peilt naar de persoonlijke motivatie.

De uitkomst is een richting, of kompas, voor kinderen om de sport te vinden die écht bij hun past. "Als kinderen een sport kiezen vanuit hun eigen kunnen en motivatie, dan beleven ze er meer plezier aan en blijven ze een bepaalde sport langer uitoefenen. Jong beginnen sporten en dit blijven volhouden, is belangrijk voor een meer gezonde levensstijl. Vandaar dat we in Genk sterk geloven in het SportKompas en dit zo breed mogelijk willen uitrollen", aldus Schepen van Sport, Kathleen Parthoens.

In oktober 2020 deed SportinGenk een eerste try-out van de tool. 30 leerlingen van't Schoolke in Oud-Waterschei kwamen langs en deden de Sportkompastest. Dankzij de try-out konden de begeleiders bij SportinGenk zich eigen maken met het testprotocol, het materiaal en de interpretatie van de resultaten.

Nu zijn ze klaar om elke leerling van het derde leerjaar basisonderwijs te testen. 730 leerlingen getest tegen het einde van het schooljaar

Elke klas van het derde leerjaar basisonderwijs in Genk werd uitgenodigd om zich in te schrijven voor het Sportkompas. Het enthousiasme bij scholen was groot: maar liefst 21 van de 22 Genkse basisscholen zegden toe.

De Broederschool bijt de spits af: 2 klasjes van het derde leerjaar doorlopen de SportKompastesten op woensdag 10 februari. Na de Broederschool volgen 20 andere Genkse scholen, of 730 leerlingen in totaal.

De testen gaan steeds door in de Sporthal Arcade in het SportinGenkpark. Kathleen Parthoens: "Als stad geloven we zeer hard in dit initiatief. Vandaar dat we het de scholen zo gemakkelijk mogelijk maken om te komen: de test is volledig gratis en SportinGenk zorgt voor het vervoer van en naar de sporthal."

Ook de coronarichtlijnen worden strikt toegepast, zodat alles veilig kan verlopen.
Op deze manier hoopt SportinGenk Park dat meer kinderen de weg vinden naar de meest gepaste sport én sportclub in Genk.
Zo timmeren ze elke dag verder aan hun missie: iedereen sport in Genk.

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social