Notizie

ORIGINELE TERRASSEN IN MOLENVIJVERPARK EN VENNESTRAAT

ORIGINELE TERRASSEN IN MOLENVIJVERPARK EN VENNESTRAAT

Vorige week opende stad Genk de originele terrasboxen in Genk-centrum, maar onder de noemer “Iedereen Terrast worden er nog meer terrasinitiatieven genomen in Genk.

In het Molenvijverpark opent vandaag een pop-upterras, dat nog tot 22 september beurtelings uitgebaat wordt door verschillende Genkse horecazaken. In de Vennestraat maken nog tot einde augustus elk weekend de auto's plaats voor terrassen in het midden van de straat.

Iedereen Terrast is de verzamelnaam voor bijzondere zomerterrassen in Genk.

Bestaande terrassen worden in de kijker gezet, maar er worden ook bijkomende coronaproof terrassen gecreëerd ter ondersteuning van de Genkse horeca.

Dit laatste gebeurt onder andere in het Molenvijverpark en de Vennestraat. Molenvijver terrast Na de succesvolle opening van de terraskubussen in het centrum vorige week, opent vandaag een volgende terrasinitiatief, in het Molenvijverpark.

Dit nieuwe terras kadert in de postcorona horeca-ondersteuning die de stad op poten heeft gezet. Schepen voor economie Toon Vandeurzen: Het Molenvijverpark is en blijft het mooiste stadspark van Limburg.

Deze unieke setting leent zich perfect tot het uitbaten van een zomerterras. De voorbije maand konden de Genkse horecazaken zich inschrijven voor de uitbating. Een negental zaken stelden zich kandidaat; via een beurtrolsysteem tot einde september krijgen zij allemaal de kans om de uitbating te verzorgen.

Vennestraat terrast Nu er dit jaar geen plaats is voor evenementen als Vollebak Vennestraat, werd ook voor de Vennestraat een alternatief voorzien. In juli en augustus wordt elk weekend de volledige straat autovrij gemaakt en worden er terrastafels in het midden van de straat gezet.

Bezoekers krijgen een Vollebak Vennestraat-gevoel door het terrasmeubilair, de typische blauwe bakjes en de 10.000 kruiden die verspreid over de straat geplaatst werden. Schepen Vandeurzen: “Nu de straat in het weekend autovrij is, krijgt de straat een hele leuke, zuiderse sfeer.

Bezoekers kunnen rustig, en op een veilige afstand van elkaar, rondwandelen en hun aankopen doen in de handelszaken. Kinderen kunnen veilig spelen in de straat. De leuke terrassen zijn de kers op de taart.
Reserveren voor Iedereen Terrast, op alle verschillende locaties, is steeds noodzakelijk.

Alle info vind je op www.iedereenterrast.be.
Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social