Notizie

JUNIOR TEAM LANCEERT SPELPAKKETTEN VOOR KINDVRIENDELIJKE HORECA

JUNIOR TEAM LANCEERT SPELPAKKETTEN VOOR KINDVRIENDELIJKE HORECA

Het Junior Team van 2019 pakt vandaag uit met hun verwezenlijkingen om Genkse horeca kindvriendelijker te maken.

Het Genkse jongeren participatieproject bestaande uit 12-jarigen van het zesde leerjaar werkte in 2019 enkele aanbevelingen uit.

Deze werden nu eindelijk gerealiseerd. Het gaat om een Genks kaartspel, een spelletjesboekje en website die Genkse kindvriendelijke horeca in kaart brengt. We zijn opgetogen dat we enkele aanbevelingen van het Junior Team van 2019 hebben kunnen realiseren, vertelt schepen van Jeugd Toon Vandeurzen. We tonen hier vandaag maar liefst drie realisaties die de kindvriendelijkheid van Genkse horeca gevoelig verhogen.

Met een Genks kaartspel, het spelletjesboekje Lama Chill en een website weet het Junior Team stevig uit te pakken. Spelletjes Het Genks spel kwam samen met een bijdrage van Horeca Groot Genk tot stand, waarvan Kaatje Goyens (KROK) en Vallina Nelles (O Geros) de voorzitters zijn. Zij stonden bovendien steeds paraat met advies en waardevolle tips voor het Junior Team.

Naast het kaartspel werd ook een spelletjesboekje gemaakt. We willen ervoor zorgen dat kinderen een fijne tijd beleven als ze met ouders op restaurant gaan.

De illustraties van het kaartspel en het spelletjesboekje komen van Philip Vermeesen. Website De idee werden bedacht door negen Genkse jongeren. Naast de spelletjes werd ook een deelwebsite ontwikkeld via Visit Genk. Je kan vanaf nu kindvriendelijke horeca terugvinden op www.visitgenk.be/kidsproofhoreca.

Op die manier kan je als familie het ideale restaurant uitkiezen voor een familieavondje zonder dat de kinderen zich moeten vervelen, zegt schepen Vandeurzen. Op de website kan je zien welke restaurants een apart (gezond) kindermenu voorzien, wie met kinderservies werkt en meer.

Junior Team 2019: Flore, Marie, Bryana, Neel, Sena, Wiam, Elise, Daan en Senne Eerder dit jaar stelde het Junior Team van 2020 al haar aanbevelingen voor rond het thema afval en duurzaamheidâ.

Ook daar hoopt de stad snel enkele idee te kunnen realiseren.
Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social