Notizie

GENKSE JEUGDVERENIGINGEN GAAN AAN DE SLAG MET SDG-UITDAGINGEN

GENKSE JEUGDVERENIGINGEN GAAN AAN DE SLAG MET SDG-UITDAGINGEN

Genkse speelplein- en welzijnswerkingen en jeugdverenigingen kunnen vanaf deze week aan de slag met de SDG- uitdagingen van de Verenigde Naties. Dat is dankzij de brochure met zeventien uitdagingen Samen naar 2030die de stad Genk samen met DJAPO vzw voor hen ontwikkelde.

Door middel van de uitdagingen komen Genkse kinderen op een laagdrempelige en toegankelijke manier in aanraking met de duurzame werelddoelen. Zeventien SDG- uitdagingen, samen gebundeld in de brochure Samen naar 2030, vallen deze week in de bus van alle Genkse speelplein- en welzijnswerkingen en jeugdverenigingen. De SDG (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties hebben als ultieme doel om onze planeet een gezondere en betere plek te maken voor alle mensen, en dit tegen 2030.

Om deze doelen te bereiken moet iedereen, jong en oud, een steentje bijdragen. Schepen voor Talent ontwikkeling, Samenleven en Cultuur Anniek Nagels: Het is belangrijk dat kinderen weten dat ze ook een steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Daarom willen wij hen aan de hand van deze brochure op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de werelddoelen én hen laten nadenken over oplossingen.€

UITDAGINGEN PER THEMA

In van kant-en-klare acties of spelletjes die begeleiders met hun leden kunnen ondernemen, en dit gebundeld in een uitdaging per thema. De uitdagingen zetten hen aan het denken om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Elke vereniging kiest zelf welke en hoeveel uitdagingen ze aangaan.

Schepen Nagels: Voorbeelden van uitdagingen zijn: beweeg je fit, maak je eigen boeken ruilkast, organiseer je eigen speelgoedruilbeurs, een uitvinderslab en tal van anderen. Elke vereniging die er drie uitvoert, ontvangt als beloning een waardebon van de Wereldwinkel.

ALTERNATIEF VOOR "BLIK OP DE WERELD"

Jaarlijks organiseert stad Genk in samenwerking met de Noord- Zuidrand Blik op de wereld, een project waarin klassen gedurende dag aan de slag gaan met een mondiaal thema. Dat project werd dit jaar stilgelegd omwille van de coronamaatregelen.

Samen naar 2030 werd als alternatief pakket uitgewerkt, in samenwerking met DJAPO vzw.

MEER INFO

Lieve Wouters, Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen T 0476 77 30 94 lieve.wouters@genk.be

Schepen Anniek Nagels, bevoegd voor Talentontwikkeling, Samenleven en Cultuur T 0476 69 90 06 anniek.nagels@genk.be
Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social