Notizie

GENK VERSCHERPT MONDMASKERPLICHT

GENK VERSCHERPT MONDMASKERPLICHT

Stad Genk is tevreden met het duidelijke signaal van de federale overheid. Maandag kondigde de Nationale Veiligheidsraad strengere maatregelen aan om het coronavirus in te dijken. Ook stad Genk verscherpt en verduidelijkt de mondmaskerplicht in de stad. Zo zal iedere Genkenaar vanaf vandaag altijd verplicht een mondmasker op zak moeten hebben en wordt het dragen van een mondmasker ook verplicht in de bovenlokale handelsstraten: Vennestraat, Stalenstraat en Hoevenzavellaan.‹

UITBREIDING MAATREGELEN

Burgemeester Wim Dries: Eind vorige week beslisten we al om de mondmaskerverplichting uit te breiden naar het volledige centrum. Nu gaan we nog een stap verder en geldt de verplichting ook voor de Stalenstraat (tussen Dennenstraat en Verbindingslaan/Heppenzeelstraat) inclusief de Watergrasstraat, de zijwegen van de Hoevenzavellaan en de buurt rond de Vennestraat (zone C-mine €“ Vennestraat Hoefstadstraat zie kaart, red.). Overal waar veel mensen kunnen samenkomen dus. Deze zones zullen we zo snel mogelijk duidelijk aangeven met signalisatie.

OP WIELTJES

Het is in Genk voortaan ook verplicht om een mondmasker op zak te hebben. Wim Dries:Dat betekent namelijk dat je ten allen tijde een mondmasker kan opdoen, als dat nodig is. We vragen onze burgers met aandrang om proactief een mondmasker op te zetten op drukke plaatsen, dat is ieders individuele verantwoordelijkheid. Wel hebben we beslist dat het dragen van een mondmasker niet langer verplicht is als je je met de fiets, brommer of op skates verplaatst. Met andere woorden: als je je op wieltjes verplaatst. Een kleine versoepeling om de verplaatsingen meer aangenaam te laten verlopen, maar wel dus met de vraag om altijd je verantwoordelijkheid op te nemen.

AFGELASTING KERMISSEN

Ook besliste het stadsbestuur om de 64ste Herenstraat & Zijstraten Kermis en de Kermis in Driehoeven af te gelasten. Met spijt in het hart en alle geloof in de organisatoren, maar dit zijn te grote evenementen en we kunnen en mogen dat risico nu niet nemen, in ieders belang, aldus Wim Dries. De stad geeft met deze verstrengde aanpak een duidelijk signaal voor de veiligheid van haar inwoners. Er zal strikt toegezien worden op de naleving ervan. De andere hygiëne maatregelen blijven uiteraard gehandhaafd.
Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social