Notizie

Genk Helpt en Verbindt

De strenge maatregelen in de strijd tegen het coronavirus brengen naast dalende besmettingscijfers ook heel wat eenzaamheid met zich mee. Het gevecht daartegen nodigt ons allemaal uit niet aan de kant te blijven staan.

Genk Helpt en Verbindt brengt Genkenaren met een vraag of probleem in contact met vrijwilligers die hen willen bijstaan.

Wil jij in deze coronacrisis ook wat doen voor mensen in nood? Laat het ons zeker weten! Ook wie maar af en toe kan bijspringen, is welkom om dit enorme project te helpen slagen.
Wanneer we een hulpvraag ontvangen, nemen we contact op met onze vrijwilligers om wie aangewezen is op hulp te ondersteunen: genkhelpt@genk.be
www.genkhelpt.be
Tel: 089 65 36 00

Via die contactgegevens kan je ook hulp vragen.

Blijf zeker niet zitten met je vraag of eenzaamheid: www.genkhelpt.be

Laat van je horen wanneer het even niet lukt!

Samen verbonden tegen eenzaamheid Een belangrijke focus ligt op de bestrijding van eenzaamheid. Zeker tijdens deze donkere winterdagen zinkt wie altijd alleen is de moed weleens in de schoenen. Die eenzaamheid bestrijden we samen, door telefonisch contact te houden, te videobellen of een brief te schrijven naar wie daar nood aan heeft.

Dit kan je doen voor andere Genkenaren via Genk Helpt Samen een wandeling maken in je wijk.

Een telefoongesprek voeren met een eenzame Genkenaar. Een brief schrijven of mail sturen naar wie alleen is. Een tekening maken om iemands alleen-zijn te verzachten. Videobellen (Skype, Zoom...).

Naar de winkel, de apotheek, de post of de bibliotheek gaan voor wie dat zelf niet kan of mag. Genk Belt Goede ervaringen zijn goud waard. Begin mei rolde de stad 'Genk Belt' uit om zo'n 6500 gezinnen te bellen waar een 75-plusser woont.

Ook nu worden zij opgebeld om te peilen naar hun mentaal welzijn.

Vragen die worden opgevangen, krijgen zo veel mogelijk meteen een oplossing. Wanneer dat niet mogelijk is, belandt de vraag bij een gespecialiseerde stads- of andere dienst.

Op die manier wordt proactief werk gemaakt van de bestrijding van zogenaamde vraagverlegenheid. Niet iedereen durft of wil zijn vraag immers stellen. 'Veel Genkenaren stellen het eigenlijk relatief goed. Hun veerkracht is enorm en hun netwerk verbazend intact', stelt een medewerker van Genk Belt. 'Toch kan je er niet omheen dat ook veel mensen het beu zijn om alleen te zitten. De drang naar sociaal contact is vandaag nog groter dan in de eerste golf.'
 

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social