Notizie

STAD GENK LANCEERT VISIT GENK PAS EN VERNIEUWDE ROUTE 'FOTOGENIEK FIETSEN'

STAD GENK LANCEERT VISIT GENK PAS EN VERNIEUWDE ROUTE 'FOTOGENIEK FIETSEN'

Stad Genk pakt uit met twee nieuwe toeristische producten. Met de Visit Genk pas kunnen toeristen én Genkenaren aan een voordelig tarief drie Genkse attracties bezoeken. Voor fietsfanaten is er de vernieuwde 'Fotogeniek Fietsen'-route, die nu volledig over het Genkse fietsroutenetwerk loopt. Bij de route hoort een splinternieuwe fietskaart. Ondanks de moeilijke corona-omstandigheden blijft stad Genk inzetten op een gevarieerd en vernieuwend toeristisch aanbod. Met de lancering van de Visit Genk pas focust de stad op het meerdaagse verblijfstoerisme.

De pas beschikt over drie vouchers waarmee je drie Genkse toeristische attracties kan bezoeken aan 22 euro. Een voordeeltarief, waarmee je tot 11,50 euro kan besparen ten opzichte van de originele toegangsprijzen. De Visit Genk pas biedt toegang tot verschillende populaire Genkse attracties: LABIOMISTA, C-mine expeditie, de Cosmodrome, de Stokkenmanroute en minigolf in Kattevennen en het SportinGenk-zwembad. Vanaf mei komen daar ook nog Goalmine en de Stadiontour in de Luminus Arena van KRC Genk, het Mijndepot op Thor Park en het Openluchtmuseum van Bokrijk bij.

Een overzicht van alle activiteiten vind je op de website van Visit Genk. Voor de meeste attracties moet je vooraf reserveren; dat kan via de website van de attractie. Voor de Stokkemanroute, Goalmine en het Mijndepot is reservatie niet nodig. 500 passen voor de logies De Visit Genk pas, die geldig is tot eind 2022 en enkel op eigen naam kan gebruikt worden, is te koop aan de bezoekersonthalen van C-mine, LABIOMISTA en Kattevennen én bij heel wat Genkse logies. Het stadbestuur leverde een deel Visit Genk passen aan de hotelsector. Schepen van Toerisme Toon Vandeurzen: "Alles samen 500 passen of een investering van 11.000 euro die we doen om de logies een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode. We sporen de gebruikers van de pas daarnaast ook aan om culinair Genk te ontdekken.

"Een gebaar dat de sector zeker weet te appreciëren. "De Visit Genk pas is een mooie aanvulling op onze huidig aanbod", aldus Lidia Paletta, manager van Hotel Zuid. "Heel wat gasten willen Genk graag beter leren kennen. Top dat ze dit nu aan een voordeeltarief kunnen doen."

Op de trappers langs Genkse hotspots Ook de outdoor toeristische beleving in Genk wordt uitgebreid; met de vernieuwing van de Fotogeniek Fietsen-route. Het traject loopt nu volledig over het Genkse fietsroutenetwerk, waarbij je kan kiezen tussen drie verschillende lussen: 22, 40 of 52 km ofwel de groene, blauwe en rode route. De routes verbinden de belangrijkste Genkse hotspots met elkaar: LABIOMISTA, C-mine, Bokrijk, Katevennen, Thor Park en Genk-centrum. Onderweg kom je toffe picknickplekken, kidsproof activiteiten en instagramwaardige stops tegen.

"Na de lancering van de skeelerroute afgelopen week, is dit opnieuw een geweldige manier om de mooiste plekken van Genk op een originele manier te leren kennen", aldus schepen Toon Vandeurzen. "Door gebruik te maken van de faciliteiten van het fietsroutenetwerk bieden we de bezoeker alle comfort, zodat hij of zij volop kan genieten van zijn of haar fietstocht."

Handige fietskaart Alle routes en bezienswaardigheden zijn verzameld op de gloednieuwe Fotogeniek Fietsen-kaart, die je net als de Visit Genk pas vindt aan de toeristische bezoekersonthalen, maar ook bij de lokale fietshandelaars, de Genkse logies en de bibliotheek. Op de kaart krijg je verder ook info over de afhaalpunten voor huurfietsen, de oplaadpunten voor elektrische fietsen, de overdekte fietsstallingen en de fietsherstelpunten in Genk.

Meer info via visitgenk.be/visitgenkpas en visitgenk.be/fotogeniekfietsen

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social