Notizie

Meer veiligheid voor fietsers op Europalaan

Meer veiligheid voor fietsers op Europalaan: herhaling proefopstelling Stad Genk wil de veiligheid voor fietsers op de Europalaan gevoelig verhogen.

Doel: met verkeerskundige ingrepen extra ruimte voor voetgangers en fietsers creëren in de aanloop naar de rotondes en op de rotondes zelf.

In juli werd een eerste proefopstelling uitgetest aan de rotonde Europalaan-Stationsplein.

Die proefopstelling wordt nu een week lang herhaald, van 11 tot 18 september.€‹

Scheiding auto- en fietsverkeer Schepen Micheal Dhoore: Met tijdelijke signalisatie zetten we opnieuw gedurende 1 week een testopstelling op waarmee we extra ruimte geven aan voetgangers en fietsers. De oversteekafstand voor de voetganger wordt beduidend verkort en het auto- en fietsverkeer op de rotonde fysisch gescheiden.

De eerdere proefopstelling in juli heeft ons al wat geleerd. Nu willen we deze test herhalen in een drukke periode, zodat we ook de impact van drukker verkeer kunnen evalueren.

Uitbreiding naar rotonde Bochtlaan Het project wordt in goede banen geleid door studiebureau Tractebel. €Samen met de betrokken diensten sturen we bij indien nodig. Als deze test gunstig verloopt en de verkeersafwikkeling niet in het gedrang komt, willen we de constructie op termijn definitief vormgeven en uitbreiden naar de rotonde Europalaan-Bochtlaan.

Wij hopen dat de doortocht door dit project, in combinatie met de nieuwe fietsstraten op de ventwegen, een stuk vriendelijker wordt voor de zachte weggebruikers, aldus Dhoore.

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social