Notizie

NUMMER 089 65 30 00 VOOR LOKAAL CONTACTONDERZOEK EN QUARANTAINECOACHING

NUMMER 089 65 30 00 VOOR LOKAAL CONTACTONDERZOEK EN QUARANTAINECOACHING

Stad Genk heeft al enkele maanden een lokaal team voor contactonderzoek, dat aanvullend werkt op de Vlaamse contacttracing. Dit team belt de mensen steeds op vanuit het nummer 089 65 30 00.

Wie van dat nummer een telefoontje krijgt, kan er dus van uitgaan dat het te vertrouwen is. Het team gaat overigens ook werken rond de opvolging van verplichte quarantaine.

Ze contacteren mensen om hen te informeren, maar ook om hen te sensibiliseren rond het belang van quarantaine en om de regels te volgen. Handhaving van quarantaine gebeurt door Politie Carma, wanneer het team van de stad na herhaalde pogingen niemand heeft kunnen bereiken of wanneer er ernstige vermoedens zijn dat de quarantaineregels niet worden gevolgd.

Eén telefoonnummer voor lokaal team contactonderzoek Heel wat mensen zijn alert wanneer ze een telefoontje krijgen van een onbekend nummer of persoon: is dit telefoontje te vertrouwen?

Ook het stedelijk team contactonderzoek heeft dat al ervaren. En dat is op zich een goede reflex, want er is helaas altijd een risico dat oplichters zich uitgeven voor contacttracers. Daarom vindt stad Genk het belangrijk om duidelijk het lokale nummer te communiceren.

"089 65 30 00 is een nummer van de stad Genk, gebruikt door ons lokale team, en kan dus vertrouwd worden.
Onze mensen zullen je enkel opbellen in het kader van contacttracing of wanneer je in quarantaine zit of moet gaan, om je te informeren en te helpen", verzekert schepen Ria Grondelaers. "Onze medewerkers zullen dan ook nooit vragen naar je bankgegevens, financiële gegevens of dergelijke. Ze zullen je vooral vragen naar de mogelijke bron van besmetting en je contacten in kaart brengen, bijvoorbeeld het werk, de school van de kinderen of andere."

Meer dan 2600 oproepen Het lokale team handelde al meer dan 2600 oproepen af en werkt 7 dagen op 7. Tot op heden werkte het team vooral ondersteunend aan Vlaanderen, en contacteerde het mensen die positief getest hebben op het coronavirus. Sinds kort neemt het team er ook de opvolging van quarantaine bij. Dat is enkel een informerende, begeleidende en sensibiliserende aanpak.

Het stedelijke team heeft geen mandaat voor handhaving van quarantaine, want dat mandaat zit bij de politie, legt burgemeester Wim Dries uit: "Het is aan Politie Carma om de verplichte quarantaine te handhaven. De afspraak tussen het stadsbestuur en Carma is dat het stedelijke team eerst altijd contact neemt met de mensen om hen te informeren en te helpen. Slagen de stadsmedewerkers er ondanks meerdere pogingen via telefoon en stoepbezoek niet in om de persoon te bereiken of hebben ze een sterk vermoeden dat de persoon de quarantaineregels niet naleeft, dan pas zullen de gegevens worden overgemaakt aan de politie om tot handhaving en, eventueel, in uitzonderlijke gevallen, tot sanctionering over te gaan."

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]

Tel: +32 89 38 27 12

Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social