Notizie

45-EUROBON VOOR GENKENAREN:
3 MILJOEN EURO ZUURSTOF VOOR LOKALE ECONOMIE

45-EUROBON VOOR GENKENAREN: 3 MILJOEN EURO ZUURSTOF VOOR LOKALE ECONOMIE

Het stadsbestuur kondigde afgelopen voorjaar al aan 3 miljoen euro vrij te maken voor een maatregel die zowel de bevolking als de lokale economie ten goede zou komen.

Concreet krijgt elke Genkenaar 45 euro in de vorm van een Genkse geschenkbon, te besteden bij deelnemende Genkse handel, diensten en horeca. De bon valt ten laatste begin november bij de Genkenaren in de brievenbus en zal gebruikt kunnen worden vanaf midden november. Op dit moment legt de stad de laatste hand aan de voorbereiding.

Zo loopt momenteel een oproep aan handel, horeca en diensten om zich aan te sluiten bij het systeem. Injectie van 3 miljoen voor lokale economie aan gezinnen Dat de coronacrisis niet van vandaag op morgen opgelost zou zijn en een zware last zou worden voor zowel bevolking als economie, was dit voorjaar al duidelijk. Het stadsbestuur kondigde daarom dit voorjaar al een aantal lokale relancemaatregelen aan, zoals onder meer een tax holiday€voor Genkse ondernemers in 2020, steun aan de cultuursector en het verenigingsleven, en dus ook deze: een bon van 45 euro voor elke Genkenaar.

Het vooropgestelde doel was om een win-winsituatie te creëren: we geven onze Genkse gezinnen, waarvan er heel wat ook financieel getroffen zijn, een steuntje in de rug. Maar door de 45 euro uit te keren in de vorm van een Genk-bon, te besteden IN Genk, vormt deze bon tegelijkertijd ook een injectie van zo 3 miljoen euro in onze lokale economie en maatschappelijk weefsel, aldus burgemeester Wim Dries. Nieuwe geschenkbon De stad gaat gebruik maken van de Genkse geschenkbon om deze maatregel te concretiseren. Die bestond al, maar dit systeem wordt momenteel grondig vernieuwd, geeft schepen Toon Vandeurzen aan: We stappen af van de vorige geschenkkaart die niet zo handig was in gebruik.

De nieuwe geschenkkaart zal werken zoals een bankkaart of elektronische maaltijdchequekaart: je kunt ermee betalen in de winkel, in een horecazaak of voor diensten. Via een app kun je checken hoeveel geld er nog op je kaart staat. We zijn op dit moment onze handelaars en horeca aan het oproepen om deel te nemen. Er sloten er zich al heel wat aan.

Ook aanbieders van allerlei soorten diensten kunnen aansluiten. De maatregel van de 45 euro is natuurlijk een belangrijke incentive, want wie aansluit maakt dit najaar kans op een deel van de bestedingen van de Genkenaren.€ Bijna klaar voor lancering, vanaf midden november 6 maanden tijd om op te maken Maar terug naar de 45 euro. Om het uitkeren van deze 45 euro aan elke Genkenaar mogelijk te maken wordt een toelagereglement voorbereid, dat in oktober ter goedkeuring voorligt op de gemeenteraad. Eens die beslissing genomen is, kan de verdeling van de bon beginnen.

Elke Genkenaar geboren ten laatste op 1 oktober 2020 ontvangt er eentje in de brievenbus. Om fraude te voorkomen, laten we een tweetal weken tussen de verzending en het opladen van de bonnen. Dat geeft iedereen de kans om het ons te melden mocht hij of zij geen bon gekregen hebben.

Midden november laden we het bedrag op de kaarten en vanaf dan kunnen ze gebruikt worden. Voor een gezin van twee ouders en twee kinderen bijvoorbeeld, gaat het om een totaal bedrag van 180 euro. Toch een mooie extra waarmee je bovendien lokale ondernemers en aanbieders van diensten kunt steunen in moeilijke tijden, vervolgt burgemeester Wim Dries.

De mensen zullen 6 maanden de tijd hebben om hun bon op te maken.

We houden die periode bewust vrij kort omdat het ook echt de bedoeling is dat het geld wordt gespendeerd. En het najaar is natuurlijk de periode bij uitstek waarin mensen vaak extra uitgaven hebben zoals voor cadeautjes, eten en drinken tijdens de feestdagen, besluit schepen Toon Vandeurzen.

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social