Notizie

Geldigheid Genkse 45-eurobon wordt verlengd tot eind oktober 2021

Geldigheid Genkse 45-eurobon wordt verlengd tot eind oktober 2021

Omwille van de huidige lockdown is een deel van de340 aangesloten winkels, horecazaken en diensten (al dan niet gedeeltelijk) gesloten.

Burgemeester Wim Dries: Het college besliste daarom om een aantal milderende maatregelen te nemen, waarvan de belangrijkste de verlenging van de geldigheid van de bon tot 31 oktober 2021 is.

Genkenaren worden aangemoedigd om de bon te gebruiken, maar dat hoeft uiteraard niet onmiddellijk. Na de lockdown is er nog ruim de tijd om bij hun favoriete Genkse zaak langs te gaan.€ Bedeling vlot verlopen Op enkele kleine uitzonderingen na is de bedeling van de kaarten de voorbije week vlot verlopen.

Op dit moment werden er een kleine 200 meldingen gedaan van Genkenaren die geen kaart hebben ontvangen. Het gaat dus slechts om 0,3% van de burgers.

Elke melding, via telefoon of digitaal, wordt persoonlijk beantwoord en behandeld door de stedelijke diensten. Genkenaren die nog geen kaart hebben ontvangen, worden nog steeds verzocht dat te melden via het formulier op www.45euro.be. Win-winsituatie voor gezinnen en lokale economie

De 45-eurobon maakt deel uit van het stedelijke corona-relanceplan. Met een totaalinvestering van 3 miljoen euro versterkt de stad zowel de koopkracht van de burgers als de lokale economie. Schepen Alessandro Cucchiara: We creëren een win-winsituatie. We geven de Genkse gezinnen, waarvan er heel wat ook financieel getroffen zijn, een extra duwtje in de rug.

Maar door de 45 euro uit te keren in de vorm van een Doe es Genk-kaart die besteed kan worden bij de lokale handelaars, injecteren we onrechtstreeks ook 3 miljoen euro in onze lokale economie en maatschappelijk weefsel.€

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social